News
Լրահոս
News
Ուրբաթ
Մարտ 29
Տեսնել լրահոսը

Կարմիր գինին կրկին հայտնվել է ուսումնասիրողների ուշադրության կենտրոնում։ MedikForum-ը գրում է, թե Հարվարդի գիտնականներն ապացուցել են, որ չոր կարմիր գինին պարունակում է  ծերացմանը խոչընդոտող բաղադրիչներ։

Պրոֆեսոր Սինքլերի  ղեկավարությամբ լաբորատոր մկների վրա իրականացված փորձերը ցույց են տվել, որ գինու գլխավոր բաղադրատարրը`ռեսվերատրոլը, ազդում է օրգանիզմի բջիջների վրա: Կարելի է չկասկածել, որ այն կարող է աշխուժացնել բջջային գործառույթները` օրգանիզմն ավելի կայուն դարձնելով ծերության գործընթացի նկատմամբ:  Ճիշտ է, կարմիր գինու մեջ ռեսվերատրոլի մակարդակը բարձր չէ: Մեկ լիտրում պարունակվում է  2-12.6 մգ, իսկ երիտասարդացնող ազդեցությունը վրա է հասնում, եթե չափաբաժինը գերազանցում է  250 մգ-ը, փոխանցում է  MedDaily.ru-ն:

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ