Գիտնականներն անվանել են այն ըմպելիքները, որոնց մշտական օգտագործումը մարդկանց մոտ նպաստում է դեպրեսիայի զարգացմանը:
Այդ ըմպելիքների ցուցակում առաջին տեղում են դիետիկ ըմպելիքները: Այնուհետ գազավորված եւ մրգային հյութերն են ներկանյութերով, հոտավետ նյութերով ու քաղցր նյութերով, որոնք մեծացնում են հոգեկան խանգարման հավանականությունը 30-38 տոկոսով: Առավել մեծ վտանգ է սպառնում նրանց, ովքեր վերոհիշյալ ըմպելիքներն օգտագործում են մետաղյա տարաներով:
Իսկ ահա թեյն ու սուրճը նվազեցում են դեպրեսիայի ախտանիշները, եթե դրանք արհեստականորեն չեն քաղցրացնում, հաղորդում է «Myjane.ru»-ն: