Կորնելսկի համալսարանի միկրոկենսաբանները պնդում են, որ պետք է զգուշորեն օգտագործել լյուֆից սպունգը, քանի որ այն բազմաթիվ մանրէների պոտենցիալ կրող է՝ ներառյալ՝ ստաֆիլոկոկը եւ կապտա-թարախային ցուպիկը:
«Շնորհիվ» սպունգի մեջ լյուֆայի կառուցվածքի, սպունգի մեջ են ներթափանցում մաշկի մեռած մասնիկները:, որոնք էլ հանգեցնում են մաշկային հիվանդությունների, հաղորդում է Myjane-ը:
Դրանից խուսափելու համար բժիշկները խորհուրդ են տալիս սպունգը չորացնել օգատգործելուց հետո, պարբերաբար մշակել այն միկրաալիքային վառարանում (մանրէների չեզոքացման համար բավարար է 20 վայրկյան):
Լոգարանային պարագաների եւ բույրի, եւ փոփոխության դեպքում դեպքում դրանք անհրաժեշտ է անմիջապես դեն նետել եւ փոխարինել նորով: