News
Լրահոս
News
Չորեքշաբթի
Ապրիլ 24
Տեսնել լրահոսը

Բրիտանացի գիտնականները փոխադարձ կապ են հայտնաբերել մթնոլորտ ջերմոցային գազերի արտանետման եւ մարդու կողմից մսի եւ կաթնամթերքի կիրառման միջեւ:

Քեմբրիջի եւ Աբերդինի համալսարանի ուսումնասիրողները կանխատեսում են, որ ջերմոցային գազերի արտանետումը սննդամթերքի արտադրման հետեւանքով մինչեւ 2050թ. կաճի 80 տոկոսով,  ինչը նշանակում է, որ մթնոլորտում ածխաթթու գազի ծավալը նվազեցնելը կլինի անհնար:

Ըստ գիտնականների` նման միտումը կարելի է կանխել, եթե զարգացող երկրներում բարելավվի գյուղատնտեսությունը, ավելի քիչ մթերք դեն նետվի, իսկ մարդիկ ավելի քիչ միս ուտեն, հայտնում է BBC-ի ռուսական ծառայությունը: 

Ուսումնասիրության արդյունքները հրապարակվել են Nature Climate Change ամսագրում:

Մինչդեռ, ամերիկացի գիտնականների վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ 1998 թ. շարունակվող գլոբալ տաքացման «դադարը» կարող է ձգվել առնվազն եւս տասը տարի:

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ