Նիդեռլանդներից, Բոլիվիայից եւ Մեծ Բրիտանիայից մի խումբ գիտնականներ հերքել են գոյություն ունեցող տեսությունն այն մասին, որ բույսերի կողմից ածխաթթու գազի սպառման մեծացումը խթանում է դրանց արագ աը:
Մասնագետները ջերմոցային էֆեկտի հետեւանքների ուսումնասիրությանն ուղղված հետազոտություն են իրականացրել, որն այսօրվա դրությամբ կարելի է համարել մարդկության ամենագլխավոր խնդիրներից մեկը:
Ավելի վաղ, գիտնականները կարծում էին, որ մթնոլորտում օրեցօր ավելացող ածխաթթու գազը բույսերի սնուցման հիմնական աղբյուրն է եւ արագացնում է դրանց աճը, ինչն էլ, իր հերթին, կարող էր օգնել ջերմոցային էֆեկտի հետեւանքների դեմ պայքարում, հայտնում է Informing-ը:
Սակայն Բոլիվիայից, Կամերունից եւ Թաիլանդից բերված ծառերի նմուշների վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ վերջին ժամանակներում դրանց աճի արագությունը ոչ մի կերպ չի փոփոխվել: Միակ բանը, որ նկատել են գիտնականները այն է, որ 150 տարվա ընթաքում ծառերը սովորել են ավելի արդյունավետ օգտագործել հեղուկը: