News
Լրահոս
News
Երեքշաբթի
Ապրիլ 16
Տեսնել լրահոսը

Հետազոտողները վստահեցնում են, որ կլիմայական եւ մաթեմատիկական մոդելները, որոնք հաշվարկում են բենզինից հատիկավորներից ստացվող էկոլոգիապես մաքուր վառելիքի անցումից օգուտը, ենթադրում են նաեւ սննդամթերքի արտադրության կրճատում:

Գիտնականները պարզել են, որ հացահատիկային կուլտուրաների 20%-ից 50%-ը, որը ծրագրվում է օգտագործել էկոլոգիապես մաքուր վառելիք ստանալու համար, չի լրացվի: Դա կհանգեցնի ոչ միայն հացահատիկի գների զգալի բարձրացման, այլեւ սննդամթերքի արտադրության կրճատմանը:

Ըստ Gazeta-ի, Թիմոթի Սերչինգերի եւ նրա գործընկերների ստացած տվյալների համաձայն, հացահատիկից վառելիք ստանալու գործընթացում արդեն զգալի քանակությամբ ածխաթթու գազ է արտանետվում օդ: Եթե անգամ ենթադրենք, որ հացահատիկի ցանքն ամբողջությամբ կվերականգնվի եւ սննդամթերքի արտադրությունը չի կրճատվի, ապա բենզինից էթանոլի անցման արդյունքը բացասական կլինի:

Հետազոտողները մոդելները մշակողներից պահանջել են անկեղծորեն եւ բացահայտ հասարակությանն ու քաղաքական գործիչներին տեղեկացնել էկոլոգիապես մաքուր վառելիքի անցնելու բոլոր բացասական հետեւանքների մասին:

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ