News
Լրահոս
News
Շաբաթ
Ապրիլ 20
Տեսնել լրահոսը

Ուղեղի բնական ծերացումը կարող է դանդաղեցնել  В4 վիտամինով հարուստ սննդակարգը: Նման եզրահանգման են եկել Բոստոնի  համալսարանի հետազոտողները` դա բացատրելով նրանով, որ В4-ը կարեւոր դեր է խաղում հիշողության  եւ այլ կոգնիտիվ ֆունկցիաների համար:

Ինչպես փոխանցում է   MEDdaily-ը,  պարզվել է, որ В4 -ով հարուստ սննադամթերք օգտագործողներն ավելի լավ հիշողություն ունեն եւ նրանց ուղեղն ավելի քիչ փոփոխություն է կրում:

Այդ չափազանց օգտակար վիտամինը կարելի է գտնել հավկիթի, հավի, ծովային ձկան, լոբազգիների մեջ:

Գիտնականները խորհուրդ են տալիս տղամարդկանց օրական օգտագործել 550 միլիգրամ, կանանց`  425 միլիգրամ В4 վիտամին:

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   English and Русский
Տպել
Ամենաշատ