Ուղեղի բնական ծերացումը կարող է դանդաղեցնել В4 վիտամինով հարուստ սննդակարգը: Նման եզրահանգման են եկել Բոստոնի համալսարանի հետազոտողները` դա բացատրելով նրանով, որ В4-ը կարեւոր դեր է խաղում հիշողության եւ այլ կոգնիտիվ ֆունկցիաների համար:
Ինչպես փոխանցում է MEDdaily-ը, պարզվել է, որ В4 -ով հարուստ սննադամթերք օգտագործողներն ավելի լավ հիշողություն ունեն եւ նրանց ուղեղն ավելի քիչ փոփոխություն է կրում:
Այդ չափազանց օգտակար վիտամինը կարելի է գտնել հավկիթի, հավի, ծովային ձկան, լոբազգիների մեջ:
Գիտնականները խորհուրդ են տալիս տղամարդկանց օրական օգտագործել 550 միլիգրամ, կանանց` 425 միլիգրամ В4 վիտամին: