Թերթը գրում է, որ փախլավայից եւ թուրքական սեւ սուրճից հետո հիմա էլ թուրքերը մտավախություն ունեն, որ հայերն «իրենց ձեռքից կտանեն իրենց լահմաջունը»:
Թուրքիայում նման խուճապի պատճառը ռեստորանային ցանցի սեփականատեր Թահիր Թեքին Օզթանի հայտարարությունն է, որ ինքը տեսել է, թե ինչպես են Սերբիայում հայերը լահմաջոն (լահմաջունը) որպես «հայկական պիցցա» ներկայացրել:
«Մենք մեր խոհանոցին լավ տեր չենք կանգնում: Մեր ճաշատեսակներին շատ երկրներ են փորձում տիրանալ, ինչպես որ փախլավային հույները տիրացան»,- ասել է նա: