Ֆիլադելֆիայի արվարձանում գտնվող «Sun-Ni Cheese Company» ընկերությունը ԱՄՆ-ում հայկական չեչիլ պանրի առաջատար արտադրողներից է:
«The Armenian Mirror-Spectator»-ը գրում է, որ ընկերությունը ստեղծվել է Խոսրով Տեր-Հովհաննիսյանի ջանքերով, ով ծագումով Օսմանյան Թուրքիայի Արաբկիր քաղաքից էր եւ Հայոց ցեղասպանության տարիներին, լինելով փոքրիկ երեխա, կորցրել է ընտանիքի անդամների մեծ մասին: Նա ԱՄՆ է եկել 1925 թ-ին:
Մի քանի տասնամյակ նա աշխատել է տարբեր վայրերում` մինչեւ 1960թ-ին ընկերոջ հետ նպարեղենի սեփական խանութը բացելը: Նրա թոռնուհու` Մոնիկա Ուիթկոմի խոսքով` նա սկսել է փորձարկումներ անել եւ «ամերիկանացնել» պանրի համը, քանի որ սկզբում այն բավականին աղի էր ու ոչ այնքան հաճելի նրանց համար: Տեր-Հովհաննիսյանն սկսել է իր խանութում վաճառել պանրի սեփական տարբերակը: Նա իր պանիրը պարտրաստում է անքաշ կաթից` խառնելով որոշ համեմունքներ:
ԱՄՆ-ում «թել պանիր» արտադրող երեք –չորս հայկական եւ մի քանի ոչ հայկական ընկերություններ կան: Նրանցից ոչ մեկը չի օգտագործում ավանդական այծի կամ ոչխարի կաթ: