News
Լրահոս
News
Երեքշաբթի
Ապրիլ 16
Տեսնել լրահոսը

Շվեյցարացի եւ գերմանացի գիտնականները փորձեր են կատարել հասկանալու, թե ինչպիսի՞ ազդեցություն ունի կենցաղում մարդու օգտագործած սպասքը կերակուրի եւ ալկոհոլի նկատմամբ «ախորժակի» վրա։ Պարզվել է, որ կարմիր սպասքը նվազեցնում է ուտելու եւ խմելու ցանկությունը։

Ըստ գիտնականների՝ մարդկանց նման վարքը պայմանավորվում է կարմիր գույնով, քանի որ կարմիրը ենթագիտակցության համար վտանգի նշան է։ «Նման վարքը, ըստ երեւույթին, պայմանավորված է կարմիր գույնով, որը ողջ էվոլյուցիայի ընթացքում վտանգի հետ է զուգորդվել»,- «Մոսկովսկի կոմսոմոլեցի» տեղեկացմամբ ասել է Բրիտանական դիետոլոգիական ասոցիացիայի անդամ Ուրսուլա Արենսը։

Փորձին մասնակցել է 41 տղամարդ, որոնց խնդրել են ալկոհոլ ընդունել կարմիր եւ կապույտ բաժակներից։ Կարմիր բաժակներով օգտագործված ալկոհոլն ավելի քիչ է եղել։

Նույն կերպ, 109 կամավորների առաջարկել են սնունդ ընդունել կարմիր, սպիտակ եւ կապույտ ափսեներից։ Կրկին ամենաքիչն օգտագործվել է կարմիր սպասքով մատուցված սնունդը։

 

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ