Ամերիկյան Ռեյսի համալսարանի գիտնականները հայտնաբերել են սննդամթերքի վրա ապաֆոկուսացված լազերային ճառագայթների միջոցով գրաֆենային նշումներ կատարելու միջոց, փոխանցում է «Իզվեստիյան».
Լաբարատորիայի ղեկավար, քիմիկոս Ջեյմս Տուրի խոսքով՝ այս հայտանագործությունը կարող է փոխարինել սննդի եւ հագուստի վրայի նշումներին։
«Նշումները կհայտնեն, թե որտեղից է մթերքն եկել, որքան ժամանակ է այն պահպանվել եւ որքան ժամանակ է տեղափոխվել», — հայտարարել է Տուրը։
Միաժամանակ, նշումները չեն վնասի սպառողներին, քանի որ գրաֆենը քիմիական միացություն չի համարվում։
Առաջին նշումներն արվել են հացի, կարտոֆիլի կեղեւի վար։