News
Լրահոս
News
Երկուշաբթի
Հոկտեմբեր 02
USD
393.4
EUR
417.4
RUB
4.02
Տեսնել լրահոսը


Ամերիկյան Ռեյսի համալսարանի գիտնականները  հայտնաբերել են սննդամթերքի վրա ապաֆոկուսացված լազերային ճառագայթների միջոցով գրաֆենային նշումներ կատարելու միջոց, փոխանցում է «Իզվեստիյան». 

Լաբարատորիայի ղեկավար, քիմիկոս Ջեյմս Տուրի խոսքով՝ այս հայտանագործությունը կարող է փոխարինել սննդի եւ  հագուստի վրայի նշումներին։ 

«Նշումները կհայտնեն, թե որտեղից է մթերքն եկել, որքան ժամանակ է այն պահպանվել եւ որքան ժամանակ է տեղափոխվել», — հայտարարել է Տուրը։ 

Միաժամանակ, նշումները չեն վնասի սպառողներին, քանի որ գրաֆենը քիմիական միացություն չի համարվում։ 
Առաջին նշումներն արվել են հացի, կարտոֆիլի կեղեւի վար։ 

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ