News
Լրահոս
News
Հինգշաբթի
Ապրիլ 25
Տեսնել լրահոսը


Ամերիկյան Ռեյսի համալսարանի գիտնականները  հայտնաբերել են սննդամթերքի վրա ապաֆոկուսացված լազերային ճառագայթների միջոցով գրաֆենային նշումներ կատարելու միջոց, փոխանցում է «Իզվեստիյան». 

Լաբարատորիայի ղեկավար, քիմիկոս Ջեյմս Տուրի խոսքով՝ այս հայտանագործությունը կարող է փոխարինել սննդի եւ  հագուստի վրայի նշումներին։ 

«Նշումները կհայտնեն, թե որտեղից է մթերքն եկել, որքան ժամանակ է այն պահպանվել եւ որքան ժամանակ է տեղափոխվել», — հայտարարել է Տուրը։ 

Միաժամանակ, նշումները չեն վնասի սպառողներին, քանի որ գրաֆենը քիմիական միացություն չի համարվում։ 
Առաջին նշումներն արվել են հացի, կարտոֆիլի կեղեւի վար։ 

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ