News
Լրահոս
News
Հինգշաբթի
Մարտ 28
Տեսնել լրահոսը

Գիտնականներն հայտնել են բույսի մասին, որը կարող է նվազեցնել արյան մեջ շաքարի մակարդակը 29 տոկոսով եւ «վայրկյանների ընթացքում» մարել քաղցրավենիքի հանդեպ հակումը, հայտնում է «Գազետա»-ն` վկայակոչելով Daily Express-ը:

Պարբերականի հրապարակած հոդվածում հաղորդվում է, որ շաքարախտն իրեն չի դրսեւորում, եւ դրա հիմնական նշաններից մեկն արյան մեջ գլյուկոզի մակարդակի խախտումն է։ Սակայն, ինչպես նշում են հոդվածի հեղինակները, կա մի բույս, որը կարող է շաքարի մակարդակն իջեցնել մինչեւ 29 տոկոսով: Դա անտառային ջինեմնան է։ Այն հնդկական ծագման թուփ է, որն աճում է Ասիայում, Աֆրիկայում եւ Ավստրալիայում, եւ պարբերականը նշում է, որ այն «հազարամյակներ շարունակ» օգտագործվել է ժողովրդական բժշկության մեջ, մասնավորապես՝ մալարիայի եւ օձի խայթոցների բուժման համար: Վերջերս բցահայտվել են նաեւ բույսի հակադիաբետիկ հատկությունները։

Ըստ Daily Express-ի մեջբերած հետազոտության` 22 դիաբետիկ հիվանդներից հինգը, ովքեր ջիմնեմա են օգտագործել, «կարողացել են դադարեցնել սովորական դեղամիջոցների ընդունումը եւ բույսի միջոցով պահպանել գլյուկոզի հոմեոստազն արյան մեջ»:

«II տիպի շաքարային դիաբետով տառապող մարդկանց մոտ, ովքեր 18-20 ամիս ջիմնեմա են օգտագործել` օրական 400 մգ, արյան մեջ շաքարի մակարդակը նվազել է 29 տոկոսով»,- ասվում է հոդվածում։

Ինչպես նշում են հոդվածի հեղինակները, հետազոտությունները ցույց են տալիս նաեւ, որ խաղողի վազը միացություն է  պարունակում, որը «գիմնեմիկ թթու» է կոչվում, որը «մարում է» շաքարի համը են դրանով իսկ ճնշում քաղցրին ձգտումը:

 

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ