Թեյի, մրգերի եւ բանջարեղենների մեջ պարունակվող ֆլավոնոիդների դեֆիցիտը բարձրացնում է հիշողության կորստի հավանականությունը։ Այս մասին տեղեկացրել է «PNAS» ամսագիրը։
Ամերիկացի գիտնականների իրականացրած հետազոտությունները ցույց են տվել, որ սկզբում առողջ սնունդ օգտագործած, իսկ հետո ֆլավոնոիդներ ստացած մարդկանց հիշողության ցուցանիշները մնացել են նախկին մակարդակին։
Իսկ սկզբում քիչ ֆլավոնոիդներ ստացած մարդկանց հիշողության ցուցանիշները նոր սննդակարգի պայմաններում բարելավվել են մոտ 15 տոկոսով։