News
Լրահոս
News
Շաբաթ
Ապրիլ 20
Տեսնել լրահոսը

Ճարպերով և շաքարով հարուստ սննդակարգը կարող է իջեցնել քնի որակը՝ խաթարելով ուղեղի էլեկտրական ակտիվությունը խորը քնի ժամանակ:

Planeta Today-ի փոխանցմամբ՝ Շվեդիայի գիտնականները պարզել են, որ ճարպերով և շաքարով հարուստ սննդակարգը խաթարում է դանդաղ քունը։

Շաքարն ու ճարպն ակտիվացնում են ուղեղի ուղիները, որոնք մեծացնում են մարդկանց զգոնությունը, սակայն մեխանիզմների բացահայտման համար ավելի շատ աշխատանք է անհրաժեշտ: Վատ սնունդը սովորաբար հանգեցնում է առողջության վատթարացման, ինչը կարող է մասամբ բացատրվել քնի որակի վրա դրանց ազդեցությամբ: Դանդաղ քնի քանակը, որը մենք ստանում ենք, բնականաբար, նվազում է տարիքի հետ, ուստի առողջ սննդակարգը կարող է հատկապես կարևոր լինել մեծ տարիքում՝ քնի որակի հետագա վատթարացումից պաշտպանվելու համար:

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ