News
Լրահոս
News
Չորեքշաբթի
Ապրիլ 24
Տեսնել լրահոսը

Սննդի թափոններից ստացված հավի նոր սնունդը թույլ է տալիս կրճատել թռչունների բուծման ծախսերը եւ ջերմոցային գազերի արտանետումները: Այս մասին հայտնում է Նոր Անգլիայի համալսարանի (UNE) մամուլի ծառայությունը։ 

Փորձարարական խմբաքանակի թափոնները հավաքվել են այնպիսի ձեռնարկություններում, ինչպիսիք են գարեջրի գործարանները, հիվանդանոցները, ծերանոցները եւ հյուրանոցները: Օգտագործելով արտոնագրված արտադրական գործընթաց, որը պատկանում է Food Recycle ընկերությանը, թափոնները վերածվել են հատիկավոր փոշու, որը հարմար է թռչունին կերակրելու համար: Մանրակրկիտ փորձարկումից հետո հետազոտողները պարզել են, որ ձվերի որակը մնում է բարձր եւ չի ազդում կենդանիների առողջության կամ բարեկեցության վրա:

«Սոյայի ալյուրի նման ապրանքների աճող արժեքը, զուգորդված ցածր ածխածնային թռչնաբուծական արտադրանքի աճող պահանջարկի հետ, հսկայական ճնշում է գործադրել թռչնաբուծական արդյունաբերության վրա՝ այլընտրանքային կերային բաղադրիչները ուսումնասիրելու համար»,-ասել է աշխատության հեղինակներից մեկը՝ Թի Հիեպ Դաոն։

Մասնագետների գնահատմամբ՝ թռչնաբուծության ծախսերի 65 տոկոսը բաժին է ընկնում կերի գնմանը։ Ակնկալվում է, որ թափոններից կերի անցումը ոչ միայն կնվազեցնի ձվի եւ մսի արժեքը, այլեւ կնվազեցնի ջերմոցային գազերի արտանետումները համապատասխանաբար 76 եւ 25 տոկոսով։ 

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ