Ռումինիայի համալսարանի գիտնականները ապացուցել են, որ թարմ ձյունը, որն առնվազն երկու օրվա է, սննդի մեջ ներառելը առողջության համար անվտանգ է: Ժամանակի ընթացքում, սակայն մեծանում է մանէներով եւ բորբոսով սառեցված ջրի աղտոտման ռիսկը, հաղորդում է The Washington Post-ը:

Պարզվել է, որ մեկ օրում հունվարյան ձյունը պահելու դեպքում 1 մմ-ում մանրէների քանակը 5-ով ավելացել է: Փետրվարյան փորձանմուշում այդ ցուցանիշը 4 անգամ ավելի բարձր է եղել:

Իսկ 12 ժամ առաջ տեղացած ձյան մեջ  միկրոօրգանիզմների պարունակությունը եղել է գրեթե աննշան, սակայն երկու օրից տասնյակ մանրէներ են հայտանբերվել: