Բուսական մթերքներն ավելի ու ավելի են շատանում ռեստորաններում եւ խանութաներում, եւ Yo! Egg ընկերությունը մասնակցում է այդ գործընթացին՝ պատրաստվելով այս տարի ԱՄՆ ռեստորաների շուկա բերել աշխարհում առաջին բուսական խաշած ձվերն ու ձվածեղը բուսական հումքով, գրում է TechCrunch-ը:

Իսրայելական ընկերությունը հիմնադրվել է 2019 թվականին: Վերջին 20 տարում հիմնադիր Էրան Գրոներն աշխատել է գյուղատնտեսության եւ սննդային տեխնոլոգիաների ոլորտում: Նա նկատել է, որ բուսական հումքով ձվերի եւ ծովամթերքների արտադրության ոլորտում բացեր կան եւ սկսել է ուսումնասիրել դրանք՝ սկսած ջրի քանակից, որն անհրաժեշտ է յուրաքանչյուր թվի արտադրության համար:

Ակնկալվում է, որ բուսական հումքով ձվերի համաշխարհային շուկան միջինում կաճի տարեկան 27 տոկոսով: