News
Լրահոս
News
Երեքշաբթի
Մարտ 19
Տեսնել լրահոսը


Երեւի նկատել եք, որ ծխախոտի տաքացման համակարգերի հետ օգտագործվող գլանակների ներսում ոչ թե սովորական, այլ հատուկ ձեւով մշակված թութուն է։

Հայ օգտատերերի համար հետաքրքիր կլինի իմանալ, որ այդ գլանակներն արտադրելիս  օգտագործում են տեխնոլոգիա, որը շատ նման է մեր հայկական թթու լավաշի պատրաստման տեխնոլոգիային։

Ծխախոտային սեղմված միջուկը պատրաստում են ամբողջական ծխախոտի տերեւներից, ինչպես թթու լավաշն են պատրաստում ամբողջական մրգերից։ Երկու դեպքում էլ միջուկը ստացվում է հումքի հատուկ ընտրված տեսակներն իրար խառնելու, չորացնելու, այնուհետեւ դրանք մանր աղալու միջոցով։ Ավելացվում են ջուր ու այլ բաղադրիչներ, ինչի արդյունքում ստացվում է մածուցիկ զանգված, որն այնուհետեւ հարթեցվում ու չորացվում է։ Դրանից հետո երկուսն էլ գլանաձեւ փաթաթում են։

Այս գործընթացից հետո թթու լավաշը պատրաստ է օգտագործման, իսկ ծխախոտի գլանակների հումքն անհրաժեշտ է կտրատել համապատասխան չափերով ու միացնել գլանակի այլ բաղադրիչներին (մեզ ծանոթ օրնակ են IQOS-ի ծխախոտային գլանակները)։

Քանի դեռ ծխախոտի վերամշակման այս տեխնոլոգիան ամբողջ աշխարհում նորարարություն է համարվում, մենք՝ հայերս, այն կիրառում ենք դարեր ի վեր՝ ավանդական քաղցրավենիք  պատրաստելու համար։

Տպել
Ամենաշատ