Նուռն առողջարար է օրգանիզմին, քանի որ հարուստ է հակաօքսիդանտներով, նշում են դիետոլոգնեը: Վաղուց հայտնի է, որ նռան հյութը պաշտպանում է սրտի նոպայից եւ ինսուլտից, նուռը թույլ չի տալիս գոյացությունների առաջացում անոթներում եւ անգամ ներծծում է դրանք:
Բացի այդ, այն պահպանում է շաքարի եւ խոլեստերինի մակարդակը նորմայի մեջ: Նռան մեջ կալորիաները շատ չեն, չկա խոլեստերին եւ ճարպ: Մի շարք հետազոտություններ ցույց են տվել, որ նուռը ոչնչացնում է կրծքի քաղցկեղի բջիջները:
Նուռն օգտակար է հիպերտոնիայով մարդկանց, նվազեցնում է անոթների խոցումն ու բորբոքումը: Արդյունքը կարելի է համեմատել ասպիրինի հետ: