News
Լրահոս
News
Ուրբաթ
Ապրիլ 26
Տեսնել լրահոսը

Ֆրաունհոֆերի ինստիտուտի գիտնականները պարզել են, որ մարդկանց մեծամասնությանը դուր չի գալիս ինքնաթիռի ուտելիքը ոչ այն պատճառով, որ ցածրորակ է, այլ արտաքին գործոնների պատճառով. տաօրինակ հոտերն ու աղմուկը «խլացնում են» համային ընկալիչները եւ թույլ չեն տալիս մարդուն զգալ ուտելիքի համը: Հավելյալ սրահի օդորակված չոր օդը չորացնում է լորձային թաղանթներն ու խանգարում լիարժեք ընդունել ուտեստի հոտը, գրում է «DailyMail»-ը:

Փորձի ընթացքում փակել են մասնակիցների աչքերն ու ինչ-որ քաղցրավենիք տվել, կամ աղի ուտելի, որից հետա ականջակալներ են տվել: Մի մասը լռություն էր լսում, մյուսն՝ աղմուկ: Պարզվել է, որ աղմուկ լսողներին ուտելիքը պակաս քաղցր կամ աղի է թվացել, կախված նրանից, թե ինչ էր կերել ՝ քաղցրավենիք, թե չիպսեր, հաղորդում է «Վոկրուգ սվետա»-ն:

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ