Կաշիվա քաղաքում (Ճապոնիա) ոչ մեծ ջերմոցի բացման օրվանից մեկ ամիս էլ չի անցել, ինչ օրական բերքը հասել է հազարի 10 հազար թփի: Նման արդյունքի է հասել ֆիզիոլոգ Շիգեխարու Շամամուրան կես ֆուտբոլային հրապարակի չափով լքված արտադրական տարածքում 17,5 հազար մանուշակագույն լամպեր տեղադրելով, ինչը 2,5 անգամ արագացրել է բանջարեղենի աճը:
Ջերմոցի արդյունավետությունն այնպիսին է, որ հազարի 1 բաժնի աճեցման համար օգտագործվել է 100 անգամ քիչ ջուր, քան բաց տարածքում, իսկ բերքատվությունը ավելացել է ավելի քան 100 անգամ, հաղորդում է Kedem:
Հազարի փորձարկումը ցույց է տվել, որ սա հնարավոր է: Այժմ գիտնականները կփորձեն այլ բանջարեղեն աճեցնել աշխարհի ամենաարդյունավետ ջերմոցում: