News
Լրահոս
News
Ուրբաթ
Մայիս 24
Տեսնել լրահոսը

Քալիֆորնիայի համալսարանի գիտնականները եւ ավստրալացի քիմիկոսները հայտնաբերել են խաշած ձուն նորից հումի վերածելու մեթոդը։ Մասնագետները 90°С ջերմաստիճանի տակ 20 րոպե խաշել են ձուն, իսկ այնուհետեւ ձվի սպիտակուցը վերադարձրել իր նախնական վիճակին՝ ավելացնելով միզանյութ։ Այս մասին գրում է Kedem-ը։

Ինչպես հայտնի է, ձուն եփելիս սպիտակուցը բնափոխվում է եւ վերածվում երկար խճճված թելերի, ինչը խաշած ձուն այդքան ամուր է դարձնում։ Բնափոխված սպիտակուցը միզանյութով վերամշակելուց հետո գիտնականները այն տեղադրել են ցենտրիֆուգայի մեջ, որը առանձնացրել է սպիտակուցաթելերը, որոնք ի վերջո ստացել են իրենց նախնական բնական ձեւը։ Գիտնականները կարծում են, որ այդ խելահեղ տեխնոլոգիան կարող է հեղափոխել սննդի արդյունաբերությունը։

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Կարդացեք նաև
Ամբողջը
Fastex-ի աջակցությամբ Երևանում կայացել է «One Run – First Run» միջազգային խոշորագույն կիսամարաթոնը
Հայաստանի վրա բանկային վիրուսների շատ լուրջ ալիք է գալիս. Սամվել Մարտիրոսյանը զգուշացնում է
Նրա խոսքով՝ կողքից ծրագրեր չի կարելի քաշել, միայն Play Market ծրագրից,...
ՄՊՀ-ն հասարակության մոլորեցման առերևույթ հատկանիշներով վարույթ է հարուցել «Ջիջի» ընկերության նկատմամբ
Մրցակցության պաշտպանության հանձնաժողովը մայիսի 21-ին վարույթ է հարուցել...
Էփրիքոթ Կապիտալը սկսել է «Apricot talks խելացի ներդրողի փոդքասթ» նախագիծը
 «Ինչո՞ւ կատարել ներդումներ» խորագրով առաջին էպիզոդը ներառում է անդրադարձ այնպիսի թեմաներին, ինչպիսիք են...
Fastex-ը «ԲանՈՒԳործ․ ԵՊՀ էքսպո-2024»-ի գլխավոր գործընկեր․ հանդիպել են ուսանողներն ու գործատուները (ֆոտո)
«ԲանՈՒԳործ» էքսպոյի շրջանակում հայաստանյան առաջատար ընկերությունները ներկայացրել են իրենց պորդուկտներն ու ծառայությունները...
SiMaxx կուտակչային բաճկոնները ապագայի զինվորներին կապահովեն էներգիայի կրկնակի պաշարով
Գերամուր կուտակիչները կօգնեն նոր սերնդի զինվորներին...
Ամենաշատ
Ֆոտոռեպորտաժներ