Գիտնականները խմորիչի օգնությամբ շաքարը մորֆինի եւ ցավազրկող նման այլ դեղամիջոցի վերածող միջոց են մշակել:
Nature Chemical Biology ամսագրում հրապարակված հետազոտության համաձայն, ամերիկացի եւ կանադացի կենսաբանները գենային ինժեներիայի մեթոդի օգնությամբ խմորիչն անցկացրել են անհրաժեշտ բոլոր փուլերով, որպեսզի շաքարը մորֆինի վերածվի առանց ափիոնի կակաչի:
BBC-ի ռուսական ծառայության փոխանցմամբ, ներկայում ցավազրկողները պատրաստվում են ափիոնի կակաչներից:
Քանի որ հերոինը նույնպես մորֆինից է առաջանում, գիտնականները նախազգուշացնում են, որ բացահայտումը կդյուրացնի տնային պայմաններում թմրանյութերի պատրաստման գործընթացը: