Պատմաբան Նինա Մարտիրիսը՝ ուսումնասիրելով փաստաթղթերն ու նապոլեոն Բոնապարտի ժամանակակիցների հիշողությունները, եկել է եզրահանգման, որ մեծ զորավարի սիրելի ուտեստը եղել է սովորական շամփուրի վրա պտտեցրած թռչնի տապական:
Նապոլեոնը չէր սիրում գրաֆիկով ուտել, այլ ղեկավարվում էր քաղցի զգացումով ու պահանջում, որպեսզի իրեն սնունդ բերեն իր պահանջից անմիջապես հետո, գրում է Kedem-ը:
Դրա համար Փարիզում նրա պալատի խոհանոցում օրվա ցանկացած ժամի հավ էին տապակում, իսկ եթե կայսրը լքում էր նստավայրը, իր հետ վերցնում էր մեծ քանակով տակապած հավ եւ հավի կոտլետ:
Բացի այդ, պատմաբանները պնդում են, որ Նապոլեոն Բոնապարտը չէր ընդունում էթիկետը եւ ուտում էր ձեռքով: