News
Լրահոս
News
Չորեքշաբթի
Մայիս 22
Տեսնել լրահոսը

Ֆինլանդիայի մայրաքաղաքում սուրճ բովող ընկերությունը փորձարկման ժամանակ ներկայացրել է արհեստական ​​ինտելեկտի միջոցով մշակված սուրճի խառնուրդ, որի տեխնոլոգիան կարող է թեթևացնել ոլորտում արդյունաբերության բեռը, որն ավանդաբար հպարտանում է ձեռքի աշխատանքով, գրում է AP-ն:

Տեղին է, որ 5,6 միլիոն բնակչություն ունեցող Ֆինլանդիայում, որն աշխարհում ամենաշատ սուրճն է սպառում (տարեկան 12 կիլոգրամ մեկ շնչի հաշվով, ըստ Սուրճի միջազգային կազմակերպության տվյալների), ներկայացվել է AI-Konik խառնուրդը Kaffa Roastery-ից:

Խառնուրդը, որը չորս հատիկներից բաղկացած հատուկ ընտրված խառնուրդ է, որտեղ գերակշռում է թավշյա Fazenda Pinhal Brazil-ը, Kaffa-ի՝ Ֆինլանդիայի երրորդ ամենամեծ սուրճի բովողի և տեղական Elev խորհրդատվական ընկերության համատեղ նախագծի վերջնական արդյունքն է:

«Օգտագործելով այնպիսի մոդելներ, ինչպիսիք են ChatGPT-ը և Copilot-ը, AI-ին հանձնարարվել էր մշակել մի խառնուրդ, որը լիովին կհամապատասխանի սուրճ խմողների ճաշակին՝ անցնելով ավանդական համային համադրությունների սահմանները», - ասվում է գործակալության մեջ:

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ