Ամերիկացի գիտնականը համամիտ չէ շատ ջուր խմելու խորհրդին, քանի որ, ըստ նրա, ջուրն օրգանիզմից հանում է հանքային նյութերը:
Պրոֆեսոր Հովարդ Մուրադը խորհուրդ է տալիս ջրի փոխարեն որպես հեղուկի աղբյուր շատ մրգեր եւ բանջարեղեն օգտագործել:
Այդ մթերքները պարունակում են այսպես կոչված կառուցվածքայնացված ջուր, ինչպես նաեւ հակաօքսիդանտներ, հանքանյութեր, ֆերմենտներ եւ օրգանիզմին անհրաժեշտ այլ նյութեր, հաղորդում է Kedem-ը:
Մուրադի խոսքով` մեկ բաժակ ջրի ամենաօգտակար փոխարինիչներն են վարունգը, նուռը, ծիրանը, մանգոն, բրոկկոլին, սպանախը եւ ավոկադոն: