News
Լրահոս
News
Ուրբաթ
Ապրիլ 26
Տեսնել լրահոսը

Երկար ժամանակ կապույտ հապալասը հատապտուղների շարքում ռեկորդակիր էր համարվում հակաօքսիդանտների պարունակությամբ, մինչեւ Ջեյմս Հաթոնի համալսարանի բրիտանացի գիտնական Գորդոն ՄաքԴուգալը չապացուցեց, որ այդ տիտղոսը պետք է պատկանի մեկ այլ հատապտուղի՝ սեւ հաղարջին:

Հաղարջը 6-8 անգամ ավելի շատ հակաօքսիդանտ է պարունակում, քան կապույտ հապալասը, հաղորդում է Kedem-ը:

Այդ համեստ հատապտուղն ունակ է լայնացնել անոթները եւ նվազեցնել բարձր ճնշումը, արագացնել արյան շրջանառություն, նաեւ բարելավել մաշկի ու մազերի վիճակը:

Հաղարջի եւս մեկ հաճելի հատկությունն այն է, որ այն ավելի էժան է, քան հապալասը:

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ