Թուրքիայում շարունակվում են սննդամթերքի ոլորտում կեղծարարությունների բացահայտումները։
Թուրքական Vatan-ի փոխանցմամբ՝ Սննդի, գյուղատնտեսության եւ անասնապահության նախարարությունը հայտարարել է հերթական սկանդալի մասին։ Թուրքական մի շարք ընկերություններ կաթով սուրճի արտադրության մեջ կաթի փոշու փոխարեն ավելացրել են կավճի փոշի։
Ստաբուլի բժշկական համալսարանի դասախոսներից Մուրադ Թունջերը նշել է, թե կավճի փոշին ծայրաստիճան վտանգավոր է մարդու առողջությանը՝ առաջին հերթին վնասելով նյարդային համակարգն ու երիկամները։