News
Լրահոս
News
Չորեքշաբթի
Հունիս 19
Տեսնել լրահոսը

Ապուխտի,հացի եւ աղ պարունակող այլ մթերքների սահմանափակ օգտագործումը նվազեցնում է ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը: Ինչպես տեղեկացնում է BBC-ին, նման եզրահանգման է եկել Քաղծկեղի ուսումնասիրության  համաշխարհային կենտրոնը:

Ըստ կազմակերպության՝ սննդակարգում աղի սահմանափակ օգտագործման հետեւանքով միայն Բրազիլիայում հնարավոր կլիներ կանխարգելել ստամոքսի քաղցկեղի  յուրաքանչյուր յոթերորդ դեպք: Կերակուրի մեջ աղի չարաշահումից հնարավոր է նաեւ «վաստակել»  հիպերտոնիա, սրտի հիվանդություններ եւ կաթված:

Նշենք, որ աղի օգտագործման երաշխավորված մակարդակը կազմում է օրական 6 գրամ  (մոտավորապես մեկ թեյի գդալ): Սակայն իրականում մարդիկ օգտագործում են ավելի շատ։ 

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ