Ապուխտի,հացի եւ աղ պարունակող այլ մթերքների սահմանափակ օգտագործումը նվազեցնում է ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը: Ինչպես տեղեկացնում է BBC-ին, նման եզրահանգման է եկել Քաղծկեղի ուսումնասիրության համաշխարհային կենտրոնը:
Ըստ կազմակերպության՝ սննդակարգում աղի սահմանափակ օգտագործման հետեւանքով միայն Բրազիլիայում հնարավոր կլիներ կանխարգելել ստամոքսի քաղցկեղի յուրաքանչյուր յոթերորդ դեպք: Կերակուրի մեջ աղի չարաշահումից հնարավոր է նաեւ «վաստակել» հիպերտոնիա, սրտի հիվանդություններ եւ կաթված:
Նշենք, որ աղի օգտագործման երաշխավորված մակարդակը կազմում է օրական 6 գրամ (մոտավորապես մեկ թեյի գդալ): Սակայն իրականում մարդիկ օգտագործում են ավելի շատ։