Հայաստանում ԱՄՆ ծրագրով սննդային անվտանգության առաջին 30 մասնագետներին են պատրաստել։ ԻՆտենսիվ կարճատեւ դասընթացների 30 շրջանավարտները ստացել են Փենսիլվանիայի համալսարանի ու Վիրջինիայի համալսարանի սերտիֆիկատները։
Դասընթացները կազմակերպել էր ագրոբիզնեսի ուսումնասիրության ու կրթության միջազգային կենտրոնը, որը բացվել է ԱՄՆ Գյուղատնտեսական դեպարտամենտի աջակցությամբ։
Դասընթացների մասնակիցները ստացել են ժամանակակից գիտելիքներ սննդային անվտանգության ստանդարտների վերահսկողության մասին։
Շնորհավորելով շրջանավարտներին ՝ գյուղատնտեսության նախարար Իգնատի Առաքելյանը կարեւորել է սննդամթերքի որակի ու անվտանգության ոլորտում մասնագետների պատրաստումը։ Անցնելով աշխատանքի ձեռնարկություններում, նրանք կկարողանան հայկական ապրանքներն ավելի մրցունակ դարձնել, հավելել է նախարարը։ Նա աջակցության համար շնորհակալություն է հայտնել նախագծի դոնորներին՝ USAID -ի Նորարություններ գյուղատնտեսական կրթության ու վերապատատրաստման համար ծրագրին (InnovATE)։