Կիվիի եւս մեկ օգտակար հատկություն է բացահայտվել. այս միրգը կարող է պաշտպանել սիրտը տարբեր հիվանդություններից:
Ինչպես հաղորդում է «The Epoch Times»-ը, նորվեգացի գիտնականները նկատել են, որ կիվին օրգանիզմի վրա ազդում է այնպես, ինչպես ասպիրինը: Այն կարող է այրել ճարպերը, որոնք փակում են շնչերակը, ուստի թրոմբների առաջացման ռիսկը նվազում է: Միաժամանակ այն ավելի համեղ եւ օգտակար է:
Բժիշկները նշում են, որ օրական երկու-երեք կիվիի օգտագործումը կարող է սիրտը պաշտպանել հիվանդություններից: Մեկ ամիս շարունակ նման սննդակարգ պահպանելու դեպքում արյան մեջ 15%-ով կնվազի ճարպաթթուների մակարդակը եւ 18% -ով` թրոմբների ձեւավորման ռիսկը: