Ռուսաստանում յոգուրտները կարող են ալկոհոլային մթերք ճանաչել, գրում է «Վեդոմոստի»-ն։
Հունիսի 1-ից ուժի մեջ է մտնում արտադրության պետական հաշվառման ենթակա մթերքներում ալկոհոլի եւ սպիրտ պարունակող նյութերի քանակի մասին օրենքը, որի համաձայն՝ ոչ ալկոհոլային ապրանքներում սպիրտի պարունակությունը պետք է լինի 0.5-1.5 տոկոս։ Մրգային հավելումներ պարունակող կաթնամթերքի որոշ տեսակներում կան սպիրտի հիմքի վրա պատրաստված բուրավետ նյութեր, որոնց չափաքանակը կազմում է 1-1.3 տոկոս։