Երաժշտությունը կարող է ազդել գարեջրի համի ընկալման վրա: Այս մասին են վկայում Բրյուսելի համալսարանի եւ Լեւենի կաթոլիկ համալսարանի գիտնականների հետազոտության մեձ, փոխանցում է kedem.ru-ն:
Հետազոտողները հրավիրել են 231-ի մասնակիցների եւ առաջարկել են երեք տարբեր պայմաններում գարեջուր խմել: Առաջին խմբի մասնակիցներին առաջարկել են առանց պիտակի շշից գարեջուր խմել՝ առանց կոնկրետ երաժշտություն լսելու:
Երկրորդ խումբը գարջուրը համտեսել է պիտակով շշից, որպեսզի փորձագետները կարողանան գնահատել գարեջրի համի ընկալման վրա փաթեթավորման ազդեցությունը:
Երրորդ խումբը համտեսել է պիտակով շշից գարեջուր եւ միաժամանակ երաժշտություն է լսել:
Փորձի արդյունքները ցույց են տվել, որ այն մասնակիցները, որոնք խմել են պիտակով շշից եւ երաժշտություն են լսել, խմիչքն ավելի համեղ են համարել:
Փորձագետները նշում են, որ մարդիկ որպես կանոն ավելի մեծ հաճույք են ստանում, երբ խմիչքն օգտագործում են հաճելի երաժշտության ուղեկցությամբ: