Նախաճաշի պատրաստման գլխավոր դժվարություններցի մեկը ոսկեգույն թոսթ ստանալն է: Հաճախ այն շատ է կարմրում կամ մնում է անգույն, իսկ վրայի կարագը կամ հալչում թափվում է կամ մնում պինդ:
Բրիտանացիների «Genius Gluten Free» հետազոտական խումբը իդեալական թոսթ ստանալու բանաձեւն է մշակել, հաղորդում է Kedem-ը:
Հացի պատառը պետք է թոսթերում թողնել 128 վայրկյան, հետո թողնել 22 վայրկյան, որից հետո միայն բարակ շերտով կարագ քսել: Նման բանաձեւով պատրաստված թոսթն իդեալական կլինի ցանկացած ուտեստ պատրաստելու համար: