Ասիական խոհանոցի հիմնկանա մթերքը՝ բրինձը, դիրքերը զիջում է եվրոպական ցորենին: Չինաստանում, Ճապոնիայում, Կորեայում, Հնդկաստանում եւ Հարավ-Արեւելյան Ասիայում աստիճանաբար նվազում է բրնձի հանդեպ հետաքրքրությունը:
Այդ միտումն առավել նկատելի է Հարավային Կորեայում, որտեղ յուրաքանչյուր քաղաքացի տարեկան 33.6 կգ ցորենի ալյուր է օգտագործում: Այս մասին գրում է kedem.ru-ն՝ վկայակոչելով Reuters-ին:
Սակայն բրնձի մասնաբաժինը շարունակում է զգալի մնալ. մեկ քաղաքացու հաշվարկով՝ տարեկան 65 կգ: Մասնագետների կանխատեսմամբ, առաջիկայում այս տարբերությունը կարող է հավասարվել: