Շվեցարացի գիտնականները հաճելի անակնկալ են պատրաստել բոլոր նրանց համար, ովքեր ցանկանում են ճիշտ սնվել՝ սննդակարգում ավելացնելով մրգի ու բանջարեղենի չափաբաժինը եւ, միաժամանակ, հրաժարվել գազավորված ըմպելիքներից:
Սելեկցիոներները խնձորի նոր տեսակ են ստեղծել, որը կծելուց հետո բերանում քաղցր գազավորված հյութ է հայտնվում՝ ստեղծելով տպավորություն, թե գազավորված ըմպելիք են խմում, գրում է «Mail Online»-ը:
Նոր պտուղը դարձել է շվեյցարական «Լուբերա» այգեգործական կազմակերպության մասնագետների 10 տարի շարունակվող հետազոտական աշխատանքի արդյունքը: Մի շարք անհաջող փորձերից հետո ի վերջո սելեկցիոներներին հաջողվել էր խնձորի երկու տեսակի օգնության հասնել « գազավորվածության» իդեալական քանակության՝ «Ռեսի» տեսակը, որն աճում է Արեւելյան Գերմանիայում, եւ անգլիական «Պիրուետ» տեսակը:
Ստեղծողները պնդում են, որ իրենց խնձորը տարբերվում է շուկայում ներկայացված ցանկացած տեսակից, հաղորդում է «FedPost»-ը:
Հարկ է նշել, որ խնձորից գազավորված հյութ հնարավոր չէ ստանալ: Զագցողությունը բերանում լինում է միայն միրգը կծելուց հետո: Այնպես որ նրանց, ովքեր պատրաստվում էին խնձորից ոչ վնասակար գազարվորված ըմպելիք ստանալ, հիասթափություն է սպասում: