Ֆրանսիայի ու Ճապոնիայի հետազոտողների կարծիքով՝ գլուխ սոխը կարող է օրգանիզմը պաշտպանել ոչ միայն վարակիչ հիվանդություններից, այլեւ՝ ծերացումից:
Հետազոտության ընթացքում գիտնականները պարզել են, որ ակտիվ ծծմբային միացությունները, որոնք պարունակվում են սոխի մեջ, հայտնվելով գլխուղեղի բջիջներում, մաքրում են դրանք: Արդյունքում՝ լավանում են մարդու ինտելեկտուալ կարողությունները, էապես բարելավվում է նրա հիշողությունը ու ավելանում է ուշադրության կենտրոնացվածությունը:
Բացի այդ, սոխի պարբերաբար օգտագործումը կօգնի ամրապնդել իմունիտետը ու նախազգուշացնել կաթնագեղձի քաղցկեղի առաջացման մասին, հաղորդում է «Արգումենտին»: