News
Լրահոս
News
Կիրակի
Մայիս 05
Տեսնել լրահոսը

Աբու Դաբիում Նյույորքյան համալսարանի (ԱՄԷ) գիտնականներն էլեկտրոնային գդալ են հայտնագործել, որը կարող է փոխել ուտելիքի համը: Այս մասին գրում է «Direct Press»-ը:

Ըստ աղբյուրի, ուտելիքն աղի, քաղցր, դառը կամ թթու դարձնելու համար բավական է կարգավորել գդալը: Գդալի վրա էլեկտրոդներ են տեղադրված, որոնք ազդում են համային անհրաժեշտ ընկալիչների վրա եւ ուտելիքին անհրաժեշտ համ են հաղորդում:

Գիտնականները նաեւ ջրի համար էլեկտրոնային ծխամորճ են ստեղծել՝ նույն գործառույթներով: Նրանք 30 կամավորների առանց աղի ու շաքարավազի եփված հասարակ ջուր եւ ապուր են առաջարկել: Համի վերարտադրումը գնահատվել է 40-83 տոկոս՝ կախված ցանկալի արդյունքից. առավել բարդ է եղել ուտելիքը դառնահամ դարձնելը:

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ