Բազմաթիվ մթերքների փաթեթավորման վրա կալորիականության մասին նշումները երբեմն չափազանցված են: Դա հաճախ վերաբերում է սպիտակուց պարունակող մթերքներին: Ամերիկյան «Independent Nutrition Logic» ընկերության տնօրեն Ջեֆրի Լիվսին կարծում է, որ խնդիրը կալորիաների հաշվարկի մեջ է, որը 19-րդ դարից ի վեր չի փոխվել:
Ըստ Kedem-ի, սպիտակուցներն ու ցողունները մարսելու համար օրգանիզմն ավելի մեծ ջանքեր է գործադրում եւ բավական շատ էներգիա է ծախսում: Հատիկավոր հացի եւ բանջարեղենի հետ հավի կրծքամսի կալորիականությունը կարող է 25%-ով չափազանցված լինել:
Սակայն շաքարավազ, ալյուր եւ ճարպեր պարունակող քաղցրավենիքի կալորիականության մասին տվյալները գրեթե միշտ իրական են: