Բժիշկներն ու դիետոլոգները բազմիցս են հաղորդել յուղոտ եւ վերամշակված մթերքի օգտագործման վնասների մասին, բայց հիմա Կալիֆորնիական համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ վնասակար սնունդը կարող է վտանգավոր լինել նաեւ ուղեղի համար:
Ըստ Kedem-ի, 1.018 կանանց եւ տղամարդկանց ուսումնասիրության արդյունքում պարզվել է, որ տրանս-ճարպերի օգտագործումը, որոնք առկա են վերամշակված սննդամթերքում, կապված են տղամարդկանց հիշողության կորստի հետ:
Մասնավորապես, տղամարդիկ, որոնց սննդակարգում մեծ քանակությամբ տրանս-ճարպեր են եղել, թեստի ժամանակ միջինը 12 բառով ավելի պակաս են կարողացել հիշել, քան նրանք, որոնք քիչ են այն օգտագործել: