News
Լրահոս
News
Շաբաթ
Մայիս 11
Տեսնել լրահոսը

Բժիշկներն ու դիետոլոգները բազմիցս են հաղորդել յուղոտ եւ վերամշակված մթերքի օգտագործման վնասների մասին, բայց հիմա Կալիֆորնիական համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ վնասակար սնունդը կարող է վտանգավոր լինել նաեւ ուղեղի համար:

Ըստ Kedem-ի, 1.018 կանանց եւ տղամարդկանց ուսումնասիրության արդյունքում պարզվել է, որ տրանս-ճարպերի օգտագործումը, որոնք առկա են վերամշակված սննդամթերքում, կապված են տղամարդկանց հիշողության կորստի հետ:

Մասնավորապես, տղամարդիկ, որոնց սննդակարգում մեծ քանակությամբ տրանս-ճարպեր են եղել, թեստի ժամանակ միջինը 12 բառով ավելի պակաս են կարողացել հիշել, քան նրանք, որոնք քիչ են այն օգտագործել: 

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ
Ֆոտոռեպորտաժներ