Ամերիկյան Քորնուելի համալսարանի գիտնականները պարզել են, թե ինչու է ավիաչվերթի ժամանակ փոխվում ուտելիքի համը: Պարզվում է՝ աղմկոտ միջավայրի դեպքում աղանդերն ավելի պակաս քաղցր է թվում, իսկ աղի ուտեստների համն ուժգնանում է:
Ըստ Kedem-ի, մասնագետները հայտնաբերել են, որ 85 դեցիբել աղմուկի պայմաններում ինքնաթիռի ներսում ուժեղանում է լոլիկի համը, այդ պատճառով ուղեւորները հակված են լոլիկի հյութ ընտրել:
Անցկացված հետազոտությունների արդյունքում հետազոտողները հույս ունեն, որ ստացած գիտելիքները կարող են օգտագործել ինքնաթիռում մատուցվող ուտելիքի համը բարելավելու եւ անհամ ուտեստները բացառելու համար: