News
Լրահոս
News
Երեքշաբթի
Մայիս 14
Տեսնել լրահոսը

Ամերիկյան Քորնուելի համալսարանի գիտնականները պարզել են, թե ինչու է ավիաչվերթի ժամանակ փոխվում ուտելիքի համը: Պարզվում է՝ աղմկոտ միջավայրի դեպքում աղանդերն ավելի պակաս քաղցր է թվում, իսկ աղի ուտեստների համն ուժգնանում է:

Ըստ Kedem-ի, մասնագետները հայտնաբերել են, որ 85 դեցիբել աղմուկի պայմաններում ինքնաթիռի ներսում ուժեղանում է լոլիկի համը, այդ պատճառով ուղեւորները հակված են լոլիկի հյութ ընտրել:

Անցկացված հետազոտությունների արդյունքում հետազոտողները հույս ունեն, որ ստացած գիտելիքները կարող են օգտագործել ինքնաթիռում մատուցվող ուտելիքի համը բարելավելու եւ անհամ ուտեստները բացառելու համար:

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ