Մեծ Բրիտանիայի սննդամթերքի չափանիշների գործակալությունը (FSA) խորհուրդ է տալիս հրաժարվել նոր կթած հում կաթից նրանում տարբեր հիվանդությունների հարուցիչների առկայության պատճառով։
Գործակալությունը որոշել է արգելել խանութներում հում կաթի վաճառքը։ Դա տեղի էր ունեցել այն բանից հետո, երբ չպաստերացված կաթից թունավորման եւ հիվանդությունների մի շարք դեպքեր էին գրանցվել։ Այս պահին նման կաթ հնարավոր է գնել միայն ֆերմաններում, գում է Daily Mail-ը։
Գիտնականները նշում են, որ հում կաթն ունի նաեւ մի շարք առավելություններ՝ լավացնում է իմունիտետը, նվազեցնում է ասթմայի եւ ալերգիայի հավանականությունը։ Դրա հետ մեկտեղ հում կաթի միջոցով մեր օրգանիզմ են ներթափանցում մի շարք վտանգավոր հիվանդությունների հարուցիչներ։ Հում կաթի մեջ հնարավոր է գտնել տուբերկուլյոզի, լիստերիոզի, գաստրոէնտերիտի, սալմոնելեզի եւ սննդային թունավորումների հարուցիչներ, գրում է Informing-ը։