News
Լրահոս
News
Երեքշաբթի
Մարտ 19
Տեսնել լրահոսը

Kuleana ստարտափի հիմնադիր Յացեկ Պրուսը ցանկանում է զբաղվել հում թունա պատրաստելով, որի որակը կհամապատասխանի ամենաշքեղ սուշի-բարերին: Եվ սա միայն սկիզբն է՝ ժամանակի ընթացքում նա ցանկանում է ընդլայնել բիզնեսը եւ արտադրել սաղմոնի եւ այլ արժեքավոր ձկների ու խեցեմորթների բուսական նմանակներ, գրում է TechCrunch-ը:

Kuleana-ի թունան պատրաստվում է երկաթի, ջրիմուռների յուղի եւ տարբեր սպիտակուցների խառնուրդից, որոնք պատշաճ կերպով են պատրաստվում: Good Seed Ventures-ից 50 000 դոլար ներդրում ստանալուց հետո, ստարտափը մշակել է բաղադրատոմս, որը թույլ է տալիս վերարտադրել հում ձկան համն ու հյուսվածքները՝ առանց սննդի տպիչ օգտագործելու, որը արտադրանքը տեսքով եւ համով «եփված է» դարձնում, հայտնում է HighTech-ը:

«Ամենադժվարը թունայի համը չէ, այլ հյուսվածքը,- բացատրում է ստարտափի հիմնադիրը,- Մրցակիցները օգտագործում են արտանետումներ, իսկ դա չի աշխատում: Վստահ եմ, որ մեր կենսատեխնիկական մոտեցումը լավագույններից մեկն է»:

Պրուսի հիմնական թիրախային խումբը ռեստորաններն են, քանի որ ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ ծովամթերքի 60%-ը ուտում են տնից դուրս: Մեկ տարվա ընթացքում Kuleana-ի արտադրանքը կհայտնվի պատրաստի սուշի եւ գլանակներ վաճառող խանութներում այնպիսի գնով, որը, ինչպես հուսով է Պրուսը, մրցունակ կլինի:

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ