News
Լրահոս
News
Կիրակի
Հունիս 23
Տեսնել լրահոսը

Նույնիսկ շոկոլադի պես անուշեղենն, ի վերջո կարող է ձանձրացնել: Դա է պատճառը, որ շվեյցարացի գիտնականները որոշել են աշխարհին առաջարկել շոկոլադի բոլորովին նոր և շատ ավելի առողջարար բաղադրատոմս։ Դրանում կակաոյի հատիկների մասնաբաժինը զգալիորեն ավելացել է, ինչի շնորհիվ վերջնական արտադրանքն ավելի օգտակար և էկոլոգիապես մաքուր է դարձել:

Շոկոլադի ավանդական տեսակների մեջ կակաոյի հատիկների, կաթի փոշու, շաքարավազի և այլ բաղադրիչների հետ խնամքով խառնվող միայն աննշան քանակությամբ միջուկ կա. հենց դրանց քանակն էլ որոշում է՝ որքան մուգ կլինի շոկոլադը, գրում է Տեխկուլտը։

ETH Ցյուրիխի թիմի նոր բաղադրատոմսն ընդգծում է կակաոյի պատի միջուկի և ներքին կեղևի ավելի մեծ մասնաբաժինը: Հանգամանորեն խառնելուց հետո ստացվում է աներևակայելի քաղցր արտադրանք, որը շաքարի ավելացում չի պահանջում:

Բաղադրիչների օպտիմալ հարաբերակցության հասնելու համար շատ փորձեր են պահանջվել: Ի վերջո ստացվել է շոկոլադ, որը պարունակում է մինչև 20% մի նյութ, որը շվեյցարացի տեխնոլոգներն անվանել են կակաոյի ժելե: Քաղցրության աստիճանով այն նման է ավանդական մուգ շոկոլադին: Բաղադրատոմսում հագեցած ճարպերի մասնաբաժինը նվազեցվել է մեկ երրորդով, իսկ բջջանյութի մասնաբաժինը ավելացվել է 20%-ով:

Եթե ​​մարմելադի շոկոլադե տեխնոլոգիան լայն տարածում ստանա, դա կակաո արտադրողներին հնարավորություն կտա ավելի մեծ եկամուտ ապահովել։ Բայց նախքան խանութների դարակներում հայտնվելը դեռ երկար ժամանակ կանղցնի.  դրա համար ոլորտում լուրջ փոփոխություններ կպահանջվի:

Ագարակատերերը պետք է տիրապետեն հումքի չորացման նոր տեխնոլոգիաներին համապատասխան սարքավորումներ և ձեռք բերեն ։ Միևնույն ժամանակ, շոկոլադագործները պետք է սկսեն այն ներառել իրենց արտադրական գործընթացներում։

!
Այս նյութը հասանելի է նաև   Русский
Տպել
Ամենաշատ